NEST by Alain Berteau

Open ruimtes vormen de voorbode van een nieuwe bedding-generatie: de vormentaal, de ruimtelijke en tijdsdimensie zijn anders. Limited Edition 2018.

Jaar 2018

Belichamen van micro-architectuur

We creëren open ruimtes die de voorbode van een nieuwe bedding-generatie vormen: de vormentaal, de ruimtelijke en tijdsdimensie zijn fundamenteel anders. Brussels designer Alain Berteau dacht na hoe die trend kon geënt worden op onze hoogwaardige, harmonieuze Magnitude-slaapinterieurs. NEST belichaamt hier dit micro-architectuur met oog voor slaap-, leef- en wooncomfort.

Veilig plekje met intuïtief karakter

Met twee modules rondom het basis tweepersoonsbed ontstaat een denkbeeldige kring, een gesloten NEST waarbij de eenvoudige vormgeving als het ware vertrouwen aanwakkert. Het voelt goed aan en biedt een veilig plekje om urenlang in weg te kruipen.

Het intuïtieve karakter biedt alle ruimte voor vrijere, creatievere en meer spontane opstellingen. Niets herinnert meer aan het klassieke hoofd – of voeteinde. Hierdoor ontstaat een uitzonderlijk gevoel van vrijheid waarbij je je kan nestelen waar je wilt.

Over Alain Berteau

Een Brussels architect, productdesigner en docent aan de gerenommeerde ‘CAD Design School’ die geboren is in 1971 in Brussel. Zijn werken worden getekend door zijn analytische en innovatieve geest. Alain Berteau onderscheidt zich door zijn kritische vraagstelling. Alles stroomt, niets blijft hetzelfde. Én net daar wil hij op inspelen. Hij analyseert evoluties, anticipeert op de toekomst en creëert grensverleggende oplossingen.

Hij kijkt verder dan vandaag. Hoe evolueert het leven en wonen? Hoe zullen bestaande typologieën veranderen? Het voorbeeld bij uitstek is de evolutie van het bed dat praktisch 24/7 gebruikt wordt. Het slaapmeubel is duidelijk aan een nieuwe typering toe. Zijn antwoord? Het NEST.