Creëer jouw droombed in vijf stappen

Verzamel inspiratie en stel jouw perfecte nacht samen

Stap 1: Kies je type boxspring

Zowel een verstelbaar of niet-verstelbaar bed, kunnen voorzien worden met poten van een ideale hoogte. Ons advies: een bedhoogte, inclusief poten, tussen 50 en 65 centimeter. De volledige instaphoogte wordt daarnaast bepaald door de hoogte van jouw boxspring en de matras. Geschikt is een hoogte die min of meer rijmt met je knieholte. Dit minimaliseert de belasting voor knieën en rug.

Tips:

  • Het ultieme slaapcomfort ervaar je met een dubbele gezoneerde vering.
  • Een laag bed zorgt ervoor dat de slaapkamer ruimer lijkt.
  • Bij het bepalen van de lengte kan je de regel ‘20 cm boven je lichaamslengte’ toepassen. Zo ben je zeker van een ergonomisch slaapcomfort.

Stap 2: Bepaal het niveau van comfort door de matras die best bij je past

Bepaal zowel de kern als de hoes van de matras. Kies bewust en denk na over ligcomfort, hardheid, ventilatie, warmte-isolatie en vochtregulerende werking van de matras. De juiste matras ondersteunt mee de schouders, de heupen en de lenden. Zo is er keuze uit een Tender, Comfort of Support uitvoering. Elke matras is volledig afgestemd op de Magnitude® boxspring voor een optimaal gebruiksgemak en comfort.

Stap 3: Geef je bed een personal touch met het geschikte hoofd- en voetbord

Maak een compleet persoonlijke keuze in het hoofd- en voetbord van jouw droombed. Je hebt opties uit de meest diverse vormen. Een recht, eerlijk model zonder overtollige opsmuk & franjes of een stilistisch barok hoofdbord afgewerkt met knopen. Ook hoogte en breedte kunnen veelal volledig naar wens aangepast worden.

Stap 4: Maak een keuze uit het ruime aanbod van stoffen om je bed te bekleden

Van herfstachtige, cosy kastanjetinten met ton-sur-ton motieven geïnspireerd op het oude Engeland tot zachte, rustgevende pasteltinten die je steevast doen wegdromen. Katoen, linnen, leder, … Welke look het ook wordt, jij geniet van alle vrijheid. De mogelijkheden zijn legio.

Stap 5: Zorg voor de finishing touch door jouw selectie van de juiste accessoires

De stevige slaapbasis staat op punt. Tijd om jouw ultieme slaapervaring te gaan vervolledigen met elementen als een bedbank of sfeerversterkende nachttafeltjes. Ook qua aankleding zijn jouw opties eindeloos: een plaid, bedkleed of volant, sierkussens, rolpeluwen, … Your room, your choices.