AREA by Alain Gilles

De slaapkamer is ‘jouw’ ruimte bij uitstek waar je rust vindt, warmte, troost en gemoedelijkheid. Het ultieme genieten. Limited Edition 2012.

Jaar 2012

De slaapkamer is ‘jouw’ ruimte bij uitstek. De plek waar je rust vindt, warmte, troost en gemoedelijkheid. Het ultieme genieten. Prijswinnend designer Alain Gilles wilde hier loskomen van ‘het slapen’. De kamer kan namelijk zoveel meer zijn; Denk aan werk, inspiratie, wellness. Daarom mikte hij op het creëren van a room within a room.

Weg van de klassieke opstelling

Het resultaat: het AREA-bed, waarbij er wordt afgestapt van de klassieke bedopstelling. Dankzij het modulair systeem kan je naar eigen wens en visie je slaapkamer indelen. Open of gesloten, strak of cocoon ... Alles is mogelijk. Je slaapkamer ademt vrij dankzij de luchtige en lichte elementen. ‘Area’ herdefinieert de dynamiek en de architectuur van de slaapkamer. Experimenteer en creëer je ultieme droom.

Alain Gilles

Ik wilde niet alleen de focus op het bed leggen, maar ook architecturaal bekijken hoe je een slaapkamer kan herdefiniëren.

Een bedje van visie en verbeelding

Alles draait rond de idee dat de slaapkamer zoveel meer is dan enkel een ‘slaap’kamer. Het kan gecombineerd worden met een badkamer, kantoor of extra leefruimte. Deze bijkomende functionaliteiten biedt heel wat mogelijkheden en perspectieven. Het bed wordt een focuspunt, een anker in de ruimte. Een centraal onderdeel die de kamer opdeelt en afscheidt. Dit concept laat dus toe de totale inrichting en de dynamiek van de slaapkamer te herdefiniëren. AREA is concreet, relevant en compleet.

Nachttafel als open box

Het ‘Area’ ontwerp bestaat uit verschillende panelen. Afhankelijk van het bed kies je voor een bepaald paneel waarmee je een rechte lijn of een hoek kan maken. Je kan je eigen bed gaan ontwerpen door met de verschillende elementen te gaan spelen. Samen met het hoofdbord ontwierp Alain Gilles ook een lamp, die je over de bedrand kan verplaatsen en positioneren. De nachttafels werden als een open box ontworpen, zodat er wordt gespeeld met schaduwen in plaats van dingen te gaan wegstoppen.

Over Alain Gilles

Na een carrière in de financiële sector start Alain Gilles een tweede leven als industrieel designer. Eerst bij Xavier Lust en daarna bij het gerenommeerde Quinze & Milan. Sinds 2007 kent de Brusselse designer ook onder eigen naam succes in de wereld van product- en meubeldesign. Hij werkte samen met tal van internationale producenten zoals Casamania, Bonaldo, Buzzispace, Galerie Gosserez, Qui est Paul en o’sun.

Vanwege zijn ‘ethische, industriële en esthetische kwaliteiten’ kreeg hij in 2012 de titel van meest innoverende en productieve Belgische ontwerper van het Jaar.