HANS CHRISTIAN by STUDIO | Nedda

Droom mee met de sprookjeswereld van STUDIO | Nedda. Klim langzaam in het gelukzalige bed, en plof zeemzoetzacht neer. Limited Edition 2016.

Jaar 2016

Het project werd gedoopt Hans Christian. Het symboliseert het natuurlijke ritme van licht en schaduw, van dag en nacht; het volgt het gevoelsmatige ritme van kleuren, texturen en volumes. Een sprookje die bijna te mooi klinkt om waar te zijn, maar Magnitude zorgt met traditioneel vakmanschap effectief voor vorstelijke luxe en een universeel gevoel van eindeloos wegdromen.

Gesofistikeerd design

Het design zinspeelt op het bed van de sprookjesprinses. Razendsnel is het hele kasteel van boven tot onder afgezocht naar matrassen. Dik of dun, nieuw of oud: dat deed er niet toe. In no time stond er een torenhoog bed klaar: een opeengestapelde berg matrassen. ‘Hans Christian’ volgt de contouren van deze berg — al is de stapel teruggebracht van 20 naar 8 matrassen. De overhaaste sfeer is subliem vormgegeven: iedere matras heeft een ander volume.

Je krijgt de indruk dat ook deze matrassen eenvoudigweg op elkaar gelegd zijn: vlugvlug én toch netjes. Niets is minder waar! ‘Hans Christian’: een toonbeeld van gesofistikeerd design, dat tot in de details uitgewerkt is. Dat is nu precies wat STUDIO | Nedda én Magnitude® als geen ander kunnen!

Ambachtelijk vakmanschap

Ervaar de illusie van diverse gestapelde matrassen, lukraak op elkaar gegooid. In realiteit krijg je een klasse design, afgewerkt door de meesterstoffeerders van Magnitude. Het zit in hun vingers, hun genen en elke vezel van hun lichaam. Ambacht op topniveau die van generatie op generatie is doorgegeven en steeds verder geperfectioneerd werd.

‘Hans Christian’ bestaat uit een hoofdbord en gestoffeerde bedomranding van nota bene 48 cm hoog. Horizontale inkepingen tekenen de pseudo-matrassen af, laag na laag. De pseudo-stapel wordt integraal gestoffeerd. De softe lagen vloeien zachtjes over in de diepliggende gleuven. De subtiele tussenruimte is levensecht. Zo ontstaat er een natuurlijk ritme van licht op de ‘matrassen’ en schaduw tussen de ‘matrassen’.

Heerlijke sprookjesachtige droom

‘Hans Christian’ suggereert op magnifieke wijze het torenhoge gevoel van het sprookjesbed. Je kruipt er niet in, maar klimt erin – bij wijze van spreken. Je beleeft iedere nacht opnieuw, het sprookje van de prinses. Slapen op een hemels niveau, en dromen in een koninklijke sfeer.

Je slaapt met een prinsheerlijk gevoel van ‘hemelsbrede’ ruimte: je matras wordt omringd door een 12 cm brede rand. Hoogverheven droom je weg. Dit gevoel wordt versterkt door de pseudo-zwevende constructie. Het bed staat op 8 cm hoge, blinde pootjes: zij staan onzichtbaar ver weg. Dat is bijzonder (en) praktisch: je kunt onder het bed schoonmaken. Je beleeft een clean-proof sprookje.

Luxetreden als afwerking van het nachttafeltje

Als finale touch biedt deze royale slaapervaring ook een luxueus gestoffeerd notenhouten nachttafeltje. De drie treden zijn ideaal om jouw spulletjes op te zetten: heerlijk! Van het stofferen hoef je niet wakker te liggen: de look is soft, het vlak is stevig. Je kunt er gerust een glaasje wijn op zetten. Zelf op staan is niet aangeraden, ondanks het lijkt op een trapje.

Het muzikaal erwtje

Je denkt misschien: ‘Ontbreekt er geen cruciaal detail om het prinsessensprookje te volgen?’ Wel, ook het erwtje wordt door de Hans Christian gerespecteerd. Dit kleinood onthult trouwens nog een extra geheimpje. Het groene erwtje is een houten bolletje geworden. Hij ligt niet verstopt onder een berg matrassen, maar hangt binnen handbereik, tussen 2 pseudo-matrassen. Trek eens aan het koordje. Luister en geniet van het lullaby-deuntje, en droom zeemzoet weg.

Het knappe sprookje samengevat? Een op-en-top creatie van STUDIO | Nedda.