Het belang van een goed hoofdkussen

Slaapadvies

Naast de bedbodem en de matras dient ook het hoofdkussen perfect te passen bij de slaper/slaapster, want een passend hoofdkussen draagt er toe bij dat jij fijn kunt slapen en uitgerust opstaat.

Maar wat is nu een goed hoofdkussen?

Moet ik een dun of juist een dik hoofdkussen hebben? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: slaap je op je rug of op je zijde? Welke lichaamsbouw heb je en hoe stevig is de matras? Als laatste speelt de persoonlijke voorkeur ook een rol, met andere woorden: wat vind je eigenlijk zelf fijn?

Alles voor een goed slaapcomfort

Een goed hoofdkussen is een belangrijk sluitstuk van goed slaapcomfort. Onze nek is het verlengstuk van onze wervelkolom. De halswervels dragen elke dag het gewicht van het hoofd. ’s Nachts zorgt het hoofdkussen ervoor dat dit gewicht wordt gedragen. Kies daarom voor een goed ondersteunend hoofdkussen. Dat zorgt voor een correcte houding van de nekwervels.

“Omdat ieder mens op een andere manier ligt en slaapt, is het van belang dat je een hoofdkussen kiest dat echt bij je past.”

Waar hou je best rekening mee?

In de eerste plaats dient de matras zich te vormen naar jouw lichaam. Voorts kunnen we algemeen stellen dat hoe zwaarder je bent, hoe steviger je hoofdkussen dient te zijn. Op een zachte matras zakt het lichaam veel meer weg dan op een harde matras, dan is een minder dikke nekrol de beste optie. Andersom, als je op een harde matras ligt, heb je meer baat bij een dikkere nekrol.


Het Magnitude-hoofdkussen is een uniek ontwikkeld product, waarbij het kussen eigenlijk in vier verschillende posities kan gebruikt worden. Zo bieden we met onze handgemaakte pillow voor een gepaste oplossing voor elk type slaper/slaapster.