Geef je nachtrust een boost door meer te wandelen!

8 oktober 2021

Voldoende slapen is belangrijk voor je gezondheid. Na een goede nacht doorslapen, voel je je immers weer fit en uitgerust. Volwassenen hebben daarom ook gemiddeld 7 à 8 uur slaap per dag nodig om optimaal te kunnen functioneren. Met alle drukte en stress van het dagelijkse leven, is dit soms echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt je nachtrust echter op een eenvoudige manier verbeteren, namelijk door meer te gaan wandelen.

De herfst, het ideale moment voor een wandeling. Lekker ontspannend, en de pracht van de mooie herfstkleuren krijg je er gratis bij!

Minder stress, meer slaap … lang leve wandelen

Net zoals bij elke fysieke activiteit van meer dan een half uur beginnen ook bij wandelen bepaalde hormonen vrij te komen (endorfines, dopamine, serotonine, ...). En? Wel, die hormonen hebben een invloed op je stemming, je stresspeil, je angsten en je plezier. Geloof ons, bij elke stap die je zet kikker je wat meer op ... en zo ga je ook beter slapen, kan je lichaam beter recupereren van de dagelijkse vermoeidheid en voel je je weer kwiek.

Je biologische klok weer in gang zetten

Door regelmatig te wandelen zet je je biologische klok weer juist. Zelfs een half uurtje per dag wandelen is al genoeg om je slaapkwaliteit aanzienlijk te verhogen en bepaalde ziektes te voorkomen.

Pomp je longen vol zuurstof

Bij wandelen gebruik je heel wat spieren, en dat heeft een rechtstreeks effect op je ademhaling. Een goede wandelhouding (rechte romp, je hoofd geheven, zwaaibeweging van de armen) is ideaal om je borst mooi open te zetten. Zo ga je dieper ademen en verbruik je meer zuurstof. En daar blijft het niet bij. Je wandelt in openlucht, bij voorkeur in een aangename en lichtrijke omgeving, wat heel rustgevend werkt. Het perfecte medicijn tegen stress en slapeloosheid!