ALEXANDRE by Jean-François D’Or

Een slaapwereld gebundeld in één concept: de Alexandre. Een modulair beddensysteem dat kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. Limited Edition 2010.

Jaar 2010

Een complete slaapwereld gebundeld in één bedconcept: de Alexandre. Een modulair beddensysteem dat kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. “Een zeer comfortabel project om aan te werken, letterlijk. Ik maakte namelijk de eerste schetsen nadat ik me in bed geïnstalleerd had”, getuigt Jean-François D’Or.

Rust en tijd als pure luxe

Een plek om tot rust te komen en waar je ruimte & tijd creëert voor jezelf. Ontbijt op bed, intieme knuffels, kalmte en vredig. “Dat is allemaal waar luxe voor mij voor staat. Het is tevens een plek waar je herinneringen verzamelt, waar kleren rondhangen en persoonlijke spullen een plaats krijgen.” Jean-François D’Or liet zich inspireren door de nostalgie. Kleine objecten die een plaatsje verdienen en ook krijgen in hoekjes en op kastjes. 

Jean-François D'Or

Het deed me allemaal wat denken aan een Franse film uit de jaren 60 ‘Alexandre le bienheureux’, waarin het hoofdpersonage zijn hele leven regelt vanuit zijn bed.

Elegantie in elk element

Het project ‘Alexandre’ is een elegant bed dat modulair en dankzij diverse accessoires kan worden samengesteld. Het bedhoofd bestaat uit een opbergkoffer die kan fungeren als nachttafel of als kast. De drie verschillende compartimenten worden afgesloten met een eiken tablet.

De multifunctionele kussens zijn een perfect fit en passen ook in het opbergluik. Ze zorgen ervoor dat het hoofd van het bed kan worden omgebouwd tot een comfortabele rugleuning om rechtop te zitten. Deze zithouding is geïnspireerd op de schuine rugleuning van een comfortabele zetel.

Wikkel jezelf in de knusse warmte

De kussens kunnen zelfs gebruikt worden als poef of als bijzettafel naast het bed waarop een koperen stabiel tafelblad kan geplaatst worden. Eens omgedraaid kan dit omgetoverd worden tot een dienblad om ontbijt op te serveren. Om het warme, knusse en tedere gevoel helemaal compleet te maken, kan het bed worden afgewerkt met een plaid in zuivere wol en mohair. Geïnspireerd op een te grote pullover of gezellig breigoed, nodigt het de gebruiker uit om er zich helemaal in te draaien.

Individuele leefwereld

Het bed als leefwereld waar het aangenaam thuiskomen is. Met dit in het achterhoofd werkte Jean-François D’Or een strak en elegant concept uit. Het Alexandre-bed is dan ook afgewerkt met de nodige details. “Een luxebed staat voor mij gelijk aan het gebruik van nobele en authentieke materialen,” vertelt Jean-François D’Or.

Over Jean-François D'Or

“Het bed is voor mij de ideale plek om na te denken. Overdag trek ik er me graag even terug om ideeën op te schrijven. Het is een zeer persoonlijk kader. Net daarom dat ik geen stijl wou opdringen, maar eerder essentiële vormen gebruikte die persoonlijk kunnen worden ingekleurd. Vandaar ook de zeer neutrale en frisse tinten zoals wit, geel, munt groen of chocolade bruin. Het vormt de basis om te individualiseren. Het ideale vertrekpunt om de slaapplek naar eigen smaak en met de nodige details in te richten.”